De omgeving van Huisje Steinbach is fantastisch! Er is van alles te beleven. De Luxemburgse Ardennen bieden nog echte de rust van dit fraaie natuurgebied, maar er is veel te doen in de buurt.

DE OMGEVING

Steinbach – een klein boerendorpje van 175 inwoners – getuigt nog steeds van zijn rijke historie door de aanwezigheid van opmerkelijke herenboerderijen uit de 17e en 18e eeuw, die zorgvuldig zijn gerestaureerd. Het maakt onderdeel uit van de provincie Luxemburg in de Ardennen.
In deze grootste provincie van België, laat de natuur zich van zijn beste kant zien. Het landschap kun je het beste omschrijven als woest en ongerept; dichtbegroeide bossen, rotsen, rivieren Semois en Ourthe, mysterieuze spelonken en valleien en uitgestrekte plateaus. Een landschap dat uitnodigt om verkend te worden.
De provincie biedt verder vele charmante oude dorpjes en stadjes, kastelen, een rijke geschiedenis, gezellige terrassen en restaurantjes en veel sportieve mogelijkheden.

TIPS

Ga op pad en ontdek mooie authentieke dorpjes en interessante plaatsen als het middeleeuwse stadje Durbuy, Bouillon (burcht), La Roche (kasteel), Bastogne (Ardens offensief), Saint-Hubert (o.a. de basiliek), bezoek de La Chouffe bierbrouwerij, bezoek boekenstadje Redu of ga lekker uit eten in Houffalize (bloemendorp).

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven: de Grotten van Hotton, Houtopia Kinderwereld, Parc Chlorophylle, het Labyrint in Durbuy, een tochtje met het stoomtreintje, of het Euro Space Center, waar ze in de huid van een astronaut kunnen kruipen.

Laat u verleiden tot een ontspannende of sportieve vakantie in de natuur: wandelen, vissen, kajakken, mountainbiken, klimmen, abseilen, speleologie, paardrijden, golfen, langlaufen of misschien wel skiën… Alles is mogelijk!

GRATIS OPENBAAR VERVOER IN GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

Je kan b.v. naar de stad Luxemburg reizen (één uur onderweg) en je hoeft geen rekening te houden waar je de auto moet parkeren. Het station is dichtbij het centrum. Je kunt ook willekeurig onderweg uitstappen en de reis vervolgen met een bus of weer met de trein verder gaan. Het dichtstbijzijnde station om op te stappen is Troisvierges. Men kan bij het station gratis parkeren. Je kan in Luxemburg gratis met het openbaar vervoer reizen.